Braaksma & Roos Architectenbureau lanceert nieuwe website

In de afgelopen twee jaar heeft Braaksma & Roos Architectenbureau hard gewerkt aan een aantal iconische transformatieopgaven. Zo realiseerden wij samen met Kaan Architecten de herontwikkeling van het monumentale B30, ontwikkelden wij het masterplan voor herbestemming van het Haagse Berlagehuis met VORM en staan wij op het punt om het industriële Eiffelgebouw in Maastricht op te leveren. De meest uitdagende transformatie van de afgelopen twee jaar hebben wij echter geheel achter de schermen ontwikkeld en mogen wij nu eindelijk vol trots aan ons netwerk presenteren: onze compleet vernieuwde website!

Vanuit het DNA van Braaksma & Roos Architectenbureau

Net als bij iedere architectuuropgave is het ontwerp voor onze nieuwe website ontwikkeld vanuit een grondige analyse van de opgave. Braaksma & Roos Architectenbureau heeft zich in de afgelopen jaren na de crisis weer ontwikkeld tot een sterk en gezond ontwerpbureau met een ervaren en creatief team, maar de wereld om ons heen is blijvend veranderd. Dan komt het moment om jezelf af te vragen: wat is de identiteit van ons bureau? Wat drijft ons als team? Hoe willen en kunnen wij onze opdrachtgevers inspireren, adviseren en begeleiden in het proces van een project? Die vragen stelden we niet alleen onszelf, maar ook onze opdrachtgevers, collega-architecten en adviseurs. Zo hebben wij onze visie en positionering kunnen aanscherpen en een nieuwe website ontworpen die ons bureau én onze unieke projecten weerspiegelt.

De kracht van het verhaal

Wat de transformatie en nieuwbouwprojecten van Braaksma & Roos Architectenbureau uniek maakt is het feit dat wij nooit starten met een schone lei. Ieder gebouw heeft een eigen verhaal. Door het DNA van een plek te ontrafelen vinden wij inspiratie voor verrassende en out-of-the-box ontwerpoplossingen. De kracht van ons bureau ligt in onze benadering en de manier waarop wij complexe ontwerp- en bouwprocessen begeleiden.  Op onze nieuwe website nemen we u dan ook mee in het verhaal achter de meest kenmerkende ontwerpen van ons bureau en geven we u inkijk in de opgaven, uitdagingen, dilemma’s en oplossingen.

Onze projecten bekennen kleur
Van de Amsterdamse Westergasfabriek en het Haags Gemeentemuseum tot transformatie van het monumentale Delftse stationsgebouw en herontwikkeling van de Tilburgse Lochal – er zijn weinig architectenbureaus met een veelzijdiger pallet aan projecten. De gelaagdheid en eigenheid van onze projecten zijn verbindende thema’s die als belangrijke uitgangspunten hebben gediend bij het ontwerp voor onze nieuwe website. Fotografie speelt daarin ook een essentiële rol: in krachtige beelden komen de gebouwen en hun kleurrijke bewoners tot leven en worden ruwe of juist verfijnde vormen en materialen bijna tastbaar.

Kennis delen
Al ruim 35 jaar zet Braaksma & Roos Architectenbureau z’n ervaring en expertise in voor inspirerende en zeer uiteenlopende projecten met de focus op transformatie. Als bureau blijven wij onze kennis ontwikkelen en verspreiden om de kwaliteit en duurzaamheid van ontwerpen en transformatieprocessen te verbeteren en de continuïteit van waardevolle gebouwen te waarborgen. In de nieuwssectie van onze website zullen wij geregeld interviews en artikelen plaatsen over de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en houden u op de hoogte over onze projecten.

Inspireren en uitnodigen
Terugkijkend op dit proces kunnen wij stellen dat het ontwerp en realisatie van een nieuwe website inderdaad is zoals iedere complexe herontwikkeling: het neerzetten van de gewenste identiteit en uitstraling is een zoektocht naar de optimale balans tussen wensen en mogelijkheden. Wij geloven dat we die balans hebben gevonden en wij hopen u met onze nieuwe website niet alleen te informeren maar vooral te inspireren. Reacties zijn dan ook van harte welkom!