Be there: opening van het Eiffelgebouw op vrijdag 2 maart

Op 2 maart nemen wordt  het Rijksmonument het Eiffelgebouw officieel in gebruik genomen. Naast de zogenaamde Bedtalks (www.bedtalks.nl) die The Student Hotel organiseert, wordt een mini-seminar georganiseerd over de achtergronden van de transformatie van het icoon van het Sphinxkwartier. Architect Olivier Graeven verzorgt een van de presentaties over het tot stand komen van het ontwerp. 

Al van jongs af aan heeft architect Olivier Graeven een fascinatie voor industriële gebouwen. Dat zit ‘m in de rauwheid en pragmatiek, maar vooral in de onbedoelde schoonheid van de architectuur. Het harde leven wat er zich afspeelde geeft betekenis aan de plek. Vanuit de overtuiging om de ziel van het gebouw te respecteren werd Braaksma & Roos Architectenbureau in het voorjaar van 2014 geselecteerd voor de restauratie en herontwikkeling van het iconische Eiffelgebouw in Maastricht. Vier jaar later nadert dit complexe transformatieproject z’n voltooiing. Graeven neemt u mee in het verhaal van De Eiffel: zijn visie, de dilemma’s en afwegingen die hebben geleid tot het resultaat dat u nu kunt aanschouwen.

Wij hopen dat u erbij bent op 2 maart! Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, kunt u zich per presentatie inschrijven via deze links:

Van 10:00 uur tot 10:45 (klik hier voor uw gratis ticket)

Van 11:00 uur tot 11:45 (klik hier voor uw gratis ticket)

 

U ontvangt vervolgens via e-mail een toegangsticket.