Antoniusschool, Aerdenhout
Een veilige en prikkelende leeromgeving

Revitalisatie en uitbreiding van een basisschool

De Antoniusschool in Aerdenhout werd oorspronkelijk gebouwd in 1932 in de stijl van de Amsterdamse School. Na verscheidene verbouwingen en toevoegingen was de heldere structuur van de school zoekgeraakt. In 2013 heeft Braaksma & Roos Architectenbureau een revitalisatie en uitbreiding van de school gerealiseerd waarbij de verbindende gangenstructuur is hersteld en de oude vervallen lokalen zijn gemoderniseerd, passend bij de nieuwe onderwijsvisie.

De vormgeving van de nieuwe vleugel sluit aan bij de expressionistische architectuur van het monumentale schoolgebouw en zorgt voor een transparante overgang tussen binnen en buiten. Met warme materialen is een licht en kindvriendelijk gebouw ontworpen. Het concept van een brede school kan nu beter worden ingevuld zonder dat er concessies zijn gedaan aan de fantastische ruimten in het oude schoolgebouw en het groen eromheen.

Projectgegevens

Opdrachtgever:
Stichting R.K. Onderwijs Aerdenhout
Datum:
2013
Omvang:
1.063 m2
Status:
Rijksmonument
Programma:
Onderwijs, kinderopvang
Locatie:
Aerdenhout
Fotografie :
Arjen Veldt