Stationspostgebouw, Den Haag
Wonen en werken in een Haags icoon

Een stad-binnen-de-stad-concept

Het Stationspostgebouw is een uniek monument in Den Haag met z’n markante architectuur op de centrale locatie naast station Hollands Spoor. Het ontwerp van toenmalig Rijksbouwmeester G.C. Bremer werd in de periode 1939-1949 gerealiseerd. De vorm en vormgeving van de gevels weerspiegelen de functies van de bouwdelen, maar de ritmering en het materiaalgebruik – met de toepassing van glazen bouwstenen en geglazuurde baksteen, maken het gebouw tot een bijzondere eenheid.

In opdracht van ontwikkelaar LIFE realiseert Braaksma & Roos Architectenbureau de herontwikkeling van het pand volgens het ‘stad binnen een stad’-concept: een geheel waarbij een combinatie van woningen, logies – met de mogelijkheid tot short stay – ondersteund wordt door de verschillende dienstverleners in de plint, die elkaar bedienen onder het motto co-working & co-living.

Projectgegevens

Opdrachtgever:
LIFE N.V.
Datum:
2016 - heden
Status:
Rijksmonument
Omvang:
32.000 m2
Programma :
wonen, logies (short stay), dienstverlening in de plint
Status:
Rijksmonument
Locatie:
Den Haag
Impressies:
Going East