Tournooiveld, Den Haag
Parkeerpaviljoens in de historische binnenstad

Poort tot het Haagse centrum

Van oudsher was het Tournooiveld in Den haag de toegang tot het hart van de stad – gelegen tussen het Korte Voorhout en de Lange Vijverberg. Dit stuk stad heeft een statige uitstraling met grote stadspaleizen, de Koninklijke Schouwburg, de overheidspanden en musea aan de Hofvijver. Door de toename van geparkeerde auto’s langs het Tournooiveld werd deze historisch belangrijke plek in de stad de laatste jaren verstoord. De nieuwe ondergrondse parkeergarage met 320 plaatsen lost dit bovengrondse parkeerprobleem op. Braaksma & Roos Architectenbureau was verantwoordelijk voor het ontwerp van de paviljoens die toegang bieden tot de garage. De twee paviljoens zijn ontworpen op de kop en in de lengte van de perifere zone van het Tournooiveld. De vormgeving wordt gekenmerkt door fijne, duurzame materialen met een ingetogen en transparante uitstraling. Zo gaan de paviljoens een bijzondere relatie aan met de gebouwen en het groen in de omgeving.

Projectgegevens

Opdrachtgever:
Sens Real Estate, Dura Vermeer
Datum :
2017
Programma:
2 parkeerpaviljoens
Locatie:
Tournooiveld, Den Haag
Impressies:
A2Studio
Fotografie:
Arjen Veldt