De Drie Hoefijzers, Den Haag


Herontwikkeling Bierdepot De Drie Hoefijzers 


Verscholen in de wijk achter Station Den Haag Hollands Spoor ligt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers. Dit karakteristieke complex aan de Zwetstraat werd vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd en was tot eind jaren '60 in gebruik als opslag- en koelplaats van het bier dat door de gelijknamige brouwer uit Breda werd ingevoerd per trein. In opdracht van huidige eigenaar Stadsherstel Den Haag onderzoekt Braaksma & Roos Architectenbureau de mogelijkheden voor herbestemming van de gebouwen en het omliggende terrein tot woningen.

Het terrein bestaat uit een door een hek afgesloten binnenplaats met daaromheen het kantoorgebouw, het koelingsgebouw en de voormalige stal. Het daarachter gelegen parkeerterrein wenst de gemeente Den Haag te bebouwen. Aan de hand van een stedenbouwkundige studie onderzoekt ons team of een integrale herontwikkeling van beide kavels mogelijk is.

Meer lezen over hoe wij het haalbaarheidsonderzoek aanpakken? Lees het artikel over De Drie Hoefijzers in Haags Karakter!