De Nieuwe Loet, Bakkum



Duin en Bosch werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd als inrichting om ‘zenuwzieken’ te laten herstellen. Het complex ligt in alle rust en ruimte, in een uitgestrekte groene omgeving tussen Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. De verschillende paviljoens waren groots opgezet met ruime entrees en fraaie trappenhuizen, hoge plafonds en grote raampartijen. Braaksma & Roos Architectenbureau realiseert samen met NU Projectontwikkeling het plan voor herontwikkeling van Mannenpaviljoen II, ook wel de Loet genoemd.

Het plan voor herontwikkeling is geënt op het koesteren van de bijzondere kwaliteiten en architectonische elementen. De nieuwe woningen behouden een royale maatvoering met hoge plafonds en veel daglicht. De herenhuizen krijgen ruime privéterrassen die overvloeien in de tuinen van de 5 te realiseren vrijstaande villa’s. Om het groene terrein ongestoord te laten wordt het parkeren ondergronds opgelost.


Meer weten over dit bijzondere transformatieproject? Bekijk de verkoopbrochure: Magistraal wonen in De Nieuwe Loet