Paleis op de Heuvel, Arnhem



Wonen op de heuvel


In de periode januari 2012 tot april 2013 heeft Braaksma & Roos Architectenbureau de restauratie en herbestemming uitgevoerd van het rijksmonumentale schoolgebouw in Arnhem. De architectuur van het schoolgebouw (1932) is sterk beïnvloed door de architectuur van zijn tijdgenoot W.M. Dudok. In de school zijn acht wooneenheden gerealiseerd. Op het terrein naast de school hebben wij bovendien een nieuwbouw appartementencomplex met 22 woningen gerealiseerd, deels drie, deels vier lagen hoog. Onder dit gebouw is parkeergelegenheid gecreëerd voor de bewoners. Het nieuwe plein tussen het monument en de nieuwbouw vormt een ontvangstplek waar bezoekers hun auto kunnen parkeren.

Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met landschapsarchitectenbureau Lubbers

Wat vinden de bewoners bijzonder aan het project? Bekijk het hier!

 

Fotografie: Arjen Veldt