een fietstocht langs onze haagse projecten!

Bureau-uitje! Een natte maar interessante fietstocht langs de top 10 van meer dan 30 Haagse projecten uit de 40-jarige geschiedenis van Braaksma & Roos Architectenbureau. Aan de hand van het thema ‘Impossible Architecture’ fietsten we langs onze onderscheidende ontwerpen in Den Haag.

We startten bij de Mr. Schabergschool, een ontwerp uit begin jaren ’90 waar op een klein oppervlak in een park een school is gerealiseerd. Bij de woningbouw op de Prinsegracht en de Zuidwal bespraken we de uitdagingen van behoud versus nieuwbouw.

Ook bezochten we het voormalig arbeidersdorp Het Rode Dorp dat is getransformeerd tot innovatieve studentenhuisvesting met 198 verschillende woonvormen, collectieve buitenruimte en recreatieve voorzieningen. Op de Schenkweg bezochten we de circulaire en energie neutrale transformatie van ministerie tot opvanglocatie.

Het monumentale complex van de Drie Hoefijzers, een voormalige bierbrouwerij, is getransformeerd tot Bakery Bistro – een ‘work in progress’ om dit industrieel erfgoed in te zetten als motor voor gebiedsontwikkeling.

Vanzelfsprekend kwamen Haagse iconen aan bod, zoals het Haags Historisch Museum en Escher in het Paleis waar wij uitdagend renovatie- en restauratiewerk hebben verricht. En natuurlijk de Amerikaanse Ambassade aan het Lange Voorhout waarvoor we hebben gestudeerd op mogelijke interessante invullingen in de toekomst!

Na het Huis van Europa en de entrees van de parkeergarage aan het Toernooiveld kregen we het koud en besloten we de transformatie van het Ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 30 (B30) op een ander moment te bezoeken en door te fietsen naar de Nieuwe Uitleg. Daar stond een borrel klaar in een Haags grachtenpand; een bijzondere restauratieopgave uit het B&R portfolio en het huis van onze PR-collega Dorien. Een heerlijke afsluiting van een mooie middag!

Ook langs onze Haagse projecten fietsen? Volg hier de route:

Fietstocht Braaksma & Roos Architectenbureau