het slotstuk van de appèlplaats op saksen weimar

Al sinds 2010 is Braaksma & Roos Architectenbureau betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van Saksen Weimar. Op deze historische locatie, het terrein van de voormalige Saksen Weimar kazerne in Arnhem-Noord, kwam een nieuwe wijk tot leven die samen met de toekomstige bewoners werd vormgegeven. Met als slotstuk nu de AppèlPlaats. De kroon op Saksen Weimar, die een prachtig nieuw hoofdstuk toevoegt met duurzaam bouwen in de hoofdrol.

Waar ooit militairen marcheerden heeft B&R in opdracht van Giesbers ontwikkelen en bouwen de afgelopen jaren aan de transformatie van het kazernecomplex tot woningen en appartementen gewerkt. De AppèlPlaats wordt het slotstuk van het Saksen Weimar terrein en komt op het nog resterende deel voor herontwikkeling.

Bouwen in hout

Het ontwerp van de AppèlPlaats telt 10 royale en comfortabele appartementen en een uniek penthouse, dichtbij de binnenstad van Arnhem en met de uitgestrekte Veluwe aan je voeten. De ambitie is om een groot gedeelte van het gebouw uit te voeren in hout; duurzaam, milieuvriendelijk, comfortabel en sfeervol. Ook nu weer worden geïnteresseerde kopers uitgedaagd mee te denken over hoe zij hier zouden willen wonen.

Kijk op onze projectpagina voor de reeds gerealiseerde transformatie van de monumentale logiesgebouwen.