Hoogste punt bij Binck city park!

Afgelopen vrijdag was het hoogtepunt van de week – letterlijk, want het nieuwe Binck City Park heeft inmiddels het hoogste punt bereikt!

Slechts iets meer dan honderd jaar geleden was de Binckhorst nog een uitgestrekte polder met een landelijke slingerweg richting het Binckhorst kasteel. Pas vanaf het begin van de 20e eeuw ontwikkelde het zich langzaam maar zeker tot een divers bedrijventerrein, de Binckhorst was booming en kreeg zelfs een eigen haven vanuit de Trekvliet. Inmiddels ontpopt dit bedrijventerrein zich tot een bruisende woon-werkwijk waar de rauwe sfeer van pragmatiek, snelheid en innovatie nog altijd voelbaar is.

Precies een jaar geleden startte hier de werkzaamheden voor het mixed-use woonproject met bijna 900 woningen. Pal naast het nog altijd bewaarde historische Binckhorst kasteel, ontwierp B&R een deel van het gebouw die in vormgeving reageert op deze context.

In opdracht van VORM werkt Braaksma & Roos Architectenbureau samen met OZ architecten en VMX Architecten aan het ontwerp van een omvangrijk deel van de nieuwe wijk: Binck City Park.