masterclass circulair herbestemmen


Hoe maak je een realistisch plan voor een circulaire herbestemming? Vorige week namen Allard en Matthijs de studenten uit de TIP community van de Coöperatie Leren voor Morgen mee in het praktische verhaal achter drie transformaties: de Veegpost in Scheveningen,  bedrijfsverzamelgebouw De Titaan en de opvanglocatie aan de Schenkweg. Aan de hand een rondleiding bij de historische veegpost en een masterclass over de drie projecten werd de praktijk achter circulair ontwerpen en bouwen onder de loep genomen. Michiel van der Valk van de gemeente Den Haag vertelde het verhaal vanuit zijn perspectief als opdrachtgever.

Tijdens de rondleiding en masterclass krijgen de deelnemers de kans om dicht bij de praktijk ervaring op te doen. Welke maatregelen kun je nemen, hoe pak je dit aan en hoe ziet het resultaat er uit? Hoe kun je als opdrachtgever bijdragen aan een succesvol proces? Concrete voorbeelden van de veegpost worden beantwoord met praktische vragen. De groep van de Talent Innovation Pool bestaat uit een gemengd team van 25 deelnemers uit onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemingen uit de hele bouwketen.

TIP (Talent Innovation Pool) is onderdeel van het grotere leerprogramma Sustainability Skills van Leren voor Morgen. Dit programma is opgericht om initiatieven rondom ‘leren in transities’ regionaal samen te brengen. In de regio’s wordt er gewerkt aan nieuwe perspectieven en oplossingen, en worden netwerken die in regionaal verband coöperatief werken aan transitie ondersteund.