ontwerpvisie voor het stadstheater arnhem

 

Op 6 december mochten we onze ontwerpvisie voor het Stadstheater Arnhem aan de stad presenteren! Het Stadstheater wil Architectuurcentrum Casa organiseerde een inspirerende avond in het Stadstheater waarin alle 5 ontwerpteams vertelden over hun ontwerpvisie. Samen met Civic , Arup, Bremen Bouwadvies en Buro Harro zijn we in de zomer als één van de 5 partijen geselecteerd voor de renovatie van dit prachtige monument. In de afgelopen maanden hebben we in inspirerend teamverband hard gewerkt aan onze ontwerpvisie. 

Namens ons team vertelde Gert Kwekkeboom van Civic over onze visie: “Het verbeteren van het contact tussen het Stadstheater en publiek, makers, stad en omgeving is de hoofdambitie van de visie. Er komen toegankelijke tuinen rondom het gebouw en het vrachtvervoer wordt daarvoor via 1 centrale aansluiting vanaf de Singel afgehandeld. De compacte en ingetogen vormgeving van de uitbreiding brengt de aandacht naar het art-deco-monument, dat in ere wordt hersteld als hoofdentree.

De nieuwe en historische foyers vormen een levendig publiek interieur waar ook nieuwe culturele activiteiten georganiseerd kunnen worden. Daarbij worden het zitcomfort en de zichtlijnen in de grote zaal grondig aangepakt en voor de realisatie van een nieuwe circulaire kleine zaal worden vrijgekomen materialen van de sloop gebruikt. Aan het Singelpark toont een groot raam met een balkon aan de stad wat er binnen gebeurt en het gebouw krijgt aan de andere zijde een ‘Waalse Kerk-foyer’ met een tweede hoofdentree. Het Stadstheater start daarmee de transformatie van het Koningspleingebied naar een Stadsoase.”

Lees hier de samenvatting van de andere teams.