Vernieuwingsstudie Haags Historisch Museum

In opdracht van het Haags Historisch Museum bestuur is Braaksma & Roos Architectenbureau ingeschakeld om het cultuurcentrum onder de loep te nemen. Aan ons de vraag om de mogelijkheden
te onderzoeken om het 17e eeuwse pand een passende en strategische vernieuwingsslag te geven waarin de interactieve expositie goed tot haar recht komt.

Het Haagse museumgebouw is verouderd en sluit daardoor niet meer aan bij het vernieuwde museale programma. Om deze verbinding weer naadloos te laten functioneren zal Braaksma & Roos een vernieuwingsstudie opstarten om de kansen tot verbetering te onderzoeken. Deze vraag gaan wij integraal met het museum aan, en zal gericht zijn op het creƫren van een optimale beleving, routing en toegankelijkheid.

Ons bureau heeft inmiddels zijn eigen historie met het Haags Historisch museum opgebouwd. Vijftien jaar geleden realiseerden wij het masterplan voor restauratie en renovatie van het gebouw en herinrichting van de museumzalen. Het monumentale pand is gehuisvest aan de Hofvijver en vertelt het verhaal van de geschiedenis en ontwikkeling van Den Haag.