vo stadstheater arnhem gepresenteerd!

Het voorontwerp voor de vernieuwing van  het Stadstheater is goedgekeurd, en daarmee vieren we een grote mijlpaal! Tijdens het voorontwerp is er hard gewerkt om de belofte van het Schetsontwerp te vertalen naar een concreet ontwerp. Conceptuele keuzes zijn vertaald naar een multifunctioneel en bruisend theater dat écht werkt. De functionele ’theatermachine’ is gescheiden van de publieksstromen, en op de eerste verdieping maken we één groot publieksgebied van levendige foyers die alle zalen met elkaar verbindt.

Opdracht voor het interieurontwerp!

Daarnaast breidde onze opdracht zich uit met een duik in de rijke variëteit aan sferen en aankleding van de ruimtes – de renovatie van het interieur! Het Stadstheater is oorspronkelijk door architect Brons ontworpen als een waar gesamtkunstwerk. Hij ensceneerde het gebouw als een zorgvuldige sequentie van ruimtes met elk een geheel eigen karakter maar tegelijkertijd onlosmakelijk verbonden met de rest van het theater. Daarmee is het een bijzonder eervolle taak voor ons team om dit monument in z’n volledigheid te renoveren!

Samen met ons integrale ontwerpteam van Braaksma & Roos, Civic en Arup kijken we uit naar de volgende fase, waarin we tot in detail aan de slag gaan om dit rijksmonument toekomstbestendig te maken. Een multidisciplinair project waarin architectuur, techniek en kunst naadloos samenkomen. Daarbij worden we ondersteund door de expertise van BBA.

Voor nu kleine sneak peek, binnenkort meer!